AS8Y0096.JPG
AS8Y0093.JPG
AS8Y0565.JPG
AS8Y0124.JPG

4. Dan Zveze

5. junij 2021, Velenje

»Živim vsak dan posebej.

Vsak dan poiščem zrno vesele spodbude.

Zjutraj si rečem: »Kaj je tisto, kar me bo danes razveselilo?«

Potem se lotim dneva.

Ne sprašujem se, kako bo jutri.«

(B. Jordan)


Korona nam je pokazala, da nič v našem življenju ni samoumevno. Vse, kar je bilo do včeraj še del običajnega vsakdana, danes ni več. Vse nam pomembne stvari so pridobile povsem novo vrednost. Tudi dogodki v naši stanovski organizaciji.  Ko je že kazalo, da bom dan zveze že tretjič morala odpovedati in prestaviti na negotovo jesen, se je tik pred zdajci prikazala zelena luč za izvedbo.

Neizmerno sem hvaležna, da smo v soboto, 5. junija, imele naš težko pričakovan 4. Dan Zveze. V času pandemije je to že drugi tak dogodek, ki mi ga je uspelo izpeljati skupaj z mojo vrhunsko ekipo. Ni kaj, ko ženske, ki si zaupajo, spoštujejo in se medsebojno podpirajo, stopijo skupaj, se lahko zgodijo čudeži. Pokazale smo, da zmoremo tudi v teh nepredvidljivih časih doseči izjemne stvari.  Nataša Poljanec je naša najboljša tehnična podpora in iz ozadja poskrbi, da je vse teklo brezhibno. Petra Arnež in Maja Fink sta sijali kot uigran moderatorski tandem, ko sta srčno vodili skozi izobraževalni del dneva. Kako lepo je naše združenje smo ugledale skozi film, ki ga je zrežirala Vesna Medle.

Naše združenje resnično v sebi nosi bogastvo vsake posameznice. Prav vsaka ima svoj dar, odliko, kakovost, le pripravljena mora biti se izpostaviti, kajti le tako lahko pridejo potenciali do izraza. Uspeh, in to na katerem koli področju, namreč nikoli ne pride sam od sebe.  O tem nam je zelo slikovito pripovedovala Maja Fink, ki jo poznamo kot najmlajšo prejemnico prestižnega priznanja Poslovna asistentka/tajnica leta 2018 in predsednico Kluba poslovne odličnosti Dolenjske in Bele krajine. Še ena članica iz istega kluba, Erika Škrabec, se je tokrat prvič izpostavila kot predavateljica. Svojo nalogo je odlično opravila in tako nesluteno potrdila predhodno predavanje. Kot dolgoletna bančnica nam je na srce položila, kako pomembno si je pravilno zastaviti cilje, če želimo doseči in ohraniti zdrave osebne finance.

Na ekskluzivni predstavitvi mojega knjižnega prvenca Poletela, od iskre do plamena, so udeleženke do solz ganjeno poslušale, kako sem pred nekaj leti padla v globoko krizo, ko sem sočasno izgubila vse svoje cilje,  eksistenco in sebe. Kriza nas res vedno pretrese do temeljev. Vendar se vse zgodi z razlogom, tudi najbolj trpke preizkušnje. In pridejo z darili, ki jih prejmemo, ko smo se naučili njene lekcije. Nimamo vedno vpliva na to, kaj sem nam v življenju zgodi, vedno pa imamo vpliv na to, kako se bomo odzvali. Zato ni slabih lekcij, je samo učenje, ki ti prinese nove uvide, spoznanja, modrosti, nove korake, nov način bivanja in delovanja.  Vesolje nam bo vedno postreglo z nepričakovanimi dogodki, saj z njimi prebuja človeka in človeštvo, kar je tudi sedaj naše skupno učenje.


Skozi popoldansko svečano podelitev priznanj odličnosti nas je toplo in melodično popeljala še ena iz moje izvrstne ekipe, vedno očarljiva Klavdija Dovečer. Njene besede je glasbeno podkrepila karizmatična pevka Maja Založnik ob glasbeni spremljavi Primoža Hudoklina. Maja je zapela izbrane skladbe, v kateri so se zrcalile lastnosti prejemnic priznanj.  Mateja Marc, Damjana Jagodic in Petra Arnež so letošnje prejemnice pisnih priznanj, Maja Fink srebrnega, Teja Večerjevič Rižnar in Manica Hartman pa zlatega priznanja odličnosti. Iskrene čestitke vsem šestim. V naši sredini s svojimi danostmi, darovi in zavzetim delom, plemenitite naše vrednote in dajete dragoceno dodano vrednost našemu združenju.  Mojca Lenart pa je umirjeno poskrbela, da je protokol podeljevanja priznanj potekal lahkotno in ubrano.


Odlični pa so bili tudi naši donatorji, ki so radodarno omogočili, da je prav vsako udeleženko razveselilo njihovo darilo:  Comtrade, d. o. o., Ljubljana, CROCHET BY CLAUDINE, Klavdija Rehberger, Kvačkam z užitkom, Cvetličarna Colarič, Peter Colarič, s. p., Novo mesto, Čebelarstvo Režek, Mirna Peč,Estetika Fink, Kamnik, FotoLife, Reklam Studio, Marko Klinc, s. p., Novo mesto, Geberit prodaja, d. o. o., Ljubljana, Gorenje Gostinstvo, Hotel Paka, Velenje, Iskraemeco, d. d., Kranj, Jasmina Venta, Organichiart by Jasmin, Lončarija LIZA-Elizabeta Krajnc, Ivanjkovci, Metropolis SPA, Kamnik, Mikrocop, d. o. o., Ljubljana, Papirnica Lili, Lili Vučković s. p., Novo mesto, Tatjana Regent, Radomlje, Prodajalna Tajda, Anica Krevh, s. p., Slovenj Gradec, Sara & Ana, Novo mesto, Simon Deželak, s. p., Laško, SKZ Ljutomer, Križevci, Steklarski studio Matijaž Gostečnik s. p., Slovenj Gradec,

Tudi letos in to sedaj že tretjič zapored sta se Gorenje gostinstvo in Hotel Paka izkazala kot izjemna gostitelja. Hvaležni smo izvrstnim kuharskim mojstrom, nadvse prijaznemu osebju in za celotno tehnično podporo, ki je potrebna za dovršeno izpeljavo dogodka. Neutrudni Marko Klinc pa je vse krasne trenutke lovil v svoj objektiv in poskrbel za njihovo trajno vrednost.


Če kdaj, potem naš dan potrebujemo sedaj bolj kot kadarkoli poprej. Pred štirimi leti je bil ustvarjen prav za druženje, za tisto, kar je v teh nepredvidljivih časih, tako zelo okrnjeno. Hvaležna sem, da je bila tudi tokrat moja energija dovolj močna, da je ves čas držala neomajno vero za njegovo izvedbo. Zato ne pozabite, drage moje, vse je odvisno od naše energije, kajti naša energija je naš največji prispevek k temu svetu. Z njo lahko spreminjamo svoje in življenje drugih na boljše.


Suzi Asfour,

predsednica Zveze klubov poslovne odličnosti Slovenije

PREDSTAVITEV PREDAVATELJIC IN TEM DNEVA:

Avtorica knjige Suzi Asfour

Urednica, Manica Hartman, KTPSP

Predavateljica Maja Fink, KPODBK

Predavateljica Erika Škrabec, KPODBK

Fotografije MARKO KLINC, Novo mesto