top of page
Search
  • Writer's pictureZveza poslovne odličnosti Slovenije

Jesenski posvet Adma 21, Pripravljeni, da zacvetite! 14. in 15. oktober 2021



Jesenski posvet Adma 2021, Pripravljeni, da zacvetite, je potekal 14. in 15. oktobra na čudoviti lokaciji Bleda v Rose Hotelu.


S kolegicami, ki smo nepogrešljiv kader v administraciji in najboljša podpora menedžmentu, smo se, pripravljene, da nadgradimo svoje znanje in delo opravljamo še bolj ustvarjalno in učinkovito, srečale, z nekaterimi po res dolgem času in vzele izobraževanje kot nagrado in vzpodbudo za svoje delo.


V dveh dneh intenzivnega učenja najboljši praks in povezovanja že pridobljenih in novih veščin so bili z nami: Katja Tomič Pintar, ki nas je poučila kako zgraditi osebno blagovno znamko. V čem smo drugačni in v čem se razlikujemo od drugih? Kaj je naše osebno sporočilo, ki ga želimo deliti s svetom? Ustvarimo svoj stil in si upajmo biti prepoznavni in edinstveni. Nenad Vladić nas je vodil do spodbujanja odgovornosti na delovnem mestu. Jo prevzemati, stopiti iz cone udobja in poklicno rasti. Živeti zase! Živeti sebe! Srečati se s samim seboj! Kako? Prepoznajmo svoje vrednote in kalibrirajmo naše življenje skladno z njimi. O upravljanju, digitalizaciji in arhiviranju kadrovske dokumentacije je spregovorila Tanja Čajavec (novosti in kako brez stresa v podjetje vpeljati le to), Nina Scortegagna Kavčnik pa o Zakonitem opravljanju dela od doma (sklepanje pogodb). Poučili smo se o spremembah na področju stroškov in drugih prejemkov iz delovnega razmerja (o stroških prevoza na delo), o čemer je govorila Melita Kolbezen.


V začetku drugega dela dneva je zavzela prostor Suzi Asfour in spregovorila o vodenju iz ozadja. Kakšno moč in vpliv imamo. Kaj lahko dosežemo. Sama pravi: »Če imaš znanje, ga podeli, zato, da si lahko drugi v njem prižgejo svojo iskro.« Dodala primere iz osebne prakse in se nas globoko dotaknila. Kako so odnosi bistvo vsega in kako čas kliče po prebujanju vseh potencialov je govorila Violeta Bulc. Izobraževalni dan smo zaključili z delavnico do boljšega počutja, zadovoljstva in učinkovitosti zaposlenega z Lucijo Zmajšek in Petro Zaletel, z namenom zmanjšanja negativnih učinkov stresa, utrujenosti, izgorelosti…


Organizatorji so pripravili tek oz. pohod okoli Blejskega jezera z dobrim namenom. Štartnino smo namenili dobrodelnemu društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, ki podpira akcijo Koraki za Urbana. Lepa gesta! V večernem delu smo se sprostili z glasbenima gostoma pevko Tanjo Pečenko in pianistom Lovrom Frelihom in se potopili v znanih melodijah.


Petek smo začeli z delavnico Kako poslovati z različnimi tipi osebnosti ljudi, s katero nas je navdušila Anja Žagar. Kako pomembno je prepoznati tip človeka s katerim sodelujemo in tako izboljšamo medosebno komunikacijo. Razveselile smo se prisotnosti Martina Goloba, duhovnika, ki je medijsko zelo prepoznaven. Pomagal nam je do spoznanja kako premagati strah pred novostmi. Sprejeti sebe in sprejeti ljubezen do drugega. Biti svoboden. Sledile so predstavitve treh finalistk letošnje Adme odličnosti. Najprej Manuela Repek, ki je govorila o proaktivnosti in predvidevanju v odnosu do nadrejenih. Kako delati, ko je vse v najlepšem redu in kaj narediti, ko nič ni prav… Nato smo prisluhnile Juditi Rigler, članici domžalskega kluba, ki nam je predstavila kako vodi projekte in sestanke in nam postregla z namigi kako ravnati z zahtevnimi strankami ali vodstvom, da bo projekt produktiven. Članica dolenjsko-belokranjskega kluba Sara Zupančič je suvereno spregovorila o dnevni rutini za srečo na delovnem mestu, ki jo lahko uvedemo s pomočjo Jutranjika (dnevnik jutranje rutine za izpolnjeno življenje), katerega avtorica je. Dnevnik sem si kupila, prebrala in ga že izpolnjujem. Za tiste, ki do sedaj še nismo našle svojega rituala, ga toplo priporočam.

Na koncu se nam je pridružila že poznana Lea Pisani, ki je na primerih udeleženk predstavila moč podobe in komunikacijo z oblačili in dodatki. Nasvet: poglejte si šarenico, to so vaše barve, ki vam najbolj pristojijo. Pridružila se ji je znana in priljubljena Bojana Košnik Čuk s pravili, oz. priporočili omrežnega bontona. Na kaj vse moramo biti pozorni na srečanju na daljavo. Pripravimo se kot bi šli na srečanje v živo! Tudi tu veljajo vsa pravila obnašanja.


Ogromno povedanega, strnjenega v dva dni, kajne? Natrpan program, odlični predavatelji, sončna lokacija… nova energija in znanstva. Odlična organizacija Planeta GV. Hvaležna vsem.


Težko pričakujem snidenje maja v Portorožu in se že veselim novih znanj in modrosti.


Na koncu pa misel naše predsednice Suzi Asfour: »Ponesite iskre novega védenja v vaša delovna okolja in vodite iz vašega notranjega središča, z iskreno predanostjo, intuicijo in modrostjo.«


Vesna Medle, Stiki z javnostjo Zveze

Fotografije: Planet GV

99 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page