top of page

ADMA v Portorožu, od 16. do 18. maja 2019

Kongres se je začel s pozdravnim nagovorom Polone Koštomaj, programske vodje kongresa ADMA in Suzi Asfour, predsednice ZKTPS.

O vodenju nadrejenih nas je poučeval dr. Aleksander Zadel, fantastičen govorec, ki nas je navdušil. Mag. Franka Bertoncelj je govorila o tem Kako podati negativni feedback, Strategije ravnanja s konflikti pa nam je razložila dr. Danijela Brečko.

Zakaj je modna muha relevantna tudi zame? Employer Branding – o tem smo se spraševali z Marjano Lavrič Šulman, o tem kako je Zmagovalna miselnost – sodobni temelj zavezništva med vodstvom in podporo, pa nam je razlagal Branko Žunec iz BMC International.

Uživale smo v letošnjem Adma navdihu s Petro Škarja, predavateljico in avtorico knjižnih uspešnic, ki pravi: »Bodi kar si, delaj kar te veseli«.O transformaciji našega poklica pa smo poslušale Tracy Jaggi iz Philip Morris International.

Jutro smo začeli humanitarno, tekli/hodili smo za dober namen: za Krizni center Palčica.

O tem KAJ mislim je pomembno, KAKO to povem je pomembnejše, je govorila Mojca Žirovnik, doc. dr. Bojan Cvelfar pa je razlagal kako z digitalizacijo procesov do naprednejšega menedžmenta ter o Novostih na področju hrambe dokumentarnega gradiva. Da je Upravljanje z osebnimi podatki – ključen element ugleda podjetja, nam je govorila Barbara Krajnc.

Po kosilu smo se zbrale na terasi Hotela na tradicionalni portoroški kofetek UO Zveze. Predsednice klubov so se kongresa udeležile na povabilo Planeta GV, zbralo se je 17 članic UO. Čestitale in zapele smo Zvezni podpredsednici Nataši Poljanec, ki rojstni dan vsako leto praznuje v Portorožu. Popoldne smo nadaljevale z Meto Grošelj Distrakcija – Fokus – Flow, profesionalno trenerko za vrhunski nastop. O Učinkovitosti posameznika in timskem delu je spregovoril dr. Miran Rems. Tokrat so na ADMA navdihu spoznale Manuelo Ham, vodjo Kriznega centra Palčica, ki nudi varno zatočišče ogroženim, zanemarjenim, fizično, spolno ali psihično zlorabljenim otrokom in večer zaključile z ADMO zabavo z glasbo iz 80 in 90.

Soboto smo pričele z meditacijo z zvokom Tjaše Cepuš, umetnico in terapevtko z zvokom. Ljudem pomaga do globokega zaznavanja višjih vibracij tega sveta, vibracij ki zdravijo. Nadaljevale smo z Izgorelostjo brez cenzure z Aljošo Bagola. Dr. Matej Tušak nam je razložil Tehnike soočanja s stresom, z direktorji se je na okrogli mizi pogovarjal moderator: dr. Matej Tušak.

Bogate vsebine letošnjega kongresa so nas navdale z močjo, s samozavestjo, da zmoremo tudi me spremeniti vsaj delček vsakdana na delovnem mestu. Z novimi znanji pa vedno znova nadgrajevati naš poklic. Do naslednjega leta, ko bomo zagotovo izvedele spet nekaj novega.

Hvala Planetu GV za vso podporo pri transformaciji našega poklica.

Ob letu osorej! https://kongres.adma.si/

Vesna Medle

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page