top of page

3. Dan Zveze; Dan, ki je zanetil nove iskre

Včeraj, 10. oktobra 2020, smo se v Velenju skupaj odpravile na pot odkrivanja ženske čarobnosti, ko so naše edinstvene predavateljice Barbara Pinter Zupančič, Taja Albolena in Margareta Ana Bole soustvarile dan brez primere. Sveti prostor, brez tančice (čeravno smo nosile maske), globoko iskren in prežet z nevidnimi nitkami. Dotaknile so se srca vseh in njihove besede bodo še dolgo odzvanjale v vaših dušah. Marsikatere mi je rekla: "zamislila sem se", "prepoznala sem se", "solze ganjenosti so mi tekle" ... vem, da bo še veliko takšnih povratnih informacij. In prav tako vem, da je včerajšnji dan pri marsikateri sprožil tisti aha moment, ki bo potegnil za seboj korake v smeri prebujene ženstvenosti, prepoznavanje, da se ženstvenost izraža v različnih odtenkih: mila, nežna, tiha, močna, strastna, iskriva ... In to je bila moja srčna namera. To je bila rdeča nit 3. dneva Zveze poslovne odličnosti Slovenije. Biti ženstvena ženska osebno in poslovno. Da smo lahko uspešne v karieri, in ob tem nežne in intuitivne.

Barbara Pinter Zupančič je z nami podelila kako stopiti v ženstvenost, živeti in ustvarjati iz nje, si drzniti izražati se iz nje, hkrati pa spodbujati druge. »Tvoja PRIJAZNOST (do sebe in drugih) bo odprla tvoje srce in stopila boš v MOČ, moč s katerim ustvarjaš svoje življenje. Tvoja POZORNOST ti bo odprla možnosti za rast, kajti ne boš se več ščitila, temveč boš rastla in od znotraj boš čutila kako ti življenje vedno krije hrbet. Tvoja PODPORA ti bo prinesla ljudi, v katerih bližini boš postajala boljša in večja.« Maske so zakrivale vaše obraze, a so najbrž prav zaradi tega nove iskrice v vašeh očeh prišle tako zelo do izraza. Začutile ste, da sta radost in globoka izpolnjenost na dosegu roke, a je ključnega pomena zanju, da si vzamete čas zase, se negujete in varujete ljubezen najprej do sebe. Kajti srečna ženska sije in kot takšna spreminja svet na bolje, je izpostavila Taja Albolena. In če je ženska sposobna združiti energijo neba in zemlje in tako roditi bitje, potem je sposobna tudi pozdraviti-uravnotežiti sebe in s svojo prisotnostjo zmanifestirati spremembe v svetu je ključno sporočilo Margarete Ane Bole.

Vse 3 predavateljice so še zelo lepo izpostavile, da imamo kot poslovne asistentke izjemno nalogo, namreč da držimo prostor našim nadrejenim in sodelavcem, da začutimo in vemo kaj, kdaj in kako narediti. In če kdaj, je to pomembno prav sedaj, ko se stari sistemi podirajo. Z gotovostjo lahko trdim, da se še zlasti v izrednih razmerah izkaže odličnost. In ni naključje, da smo samo 2 dni pred dogodkom dobile odločbo s potrjenim novim nazivom Zveze. Vesolje je že vedelo, da se bo naša odličnost razcvetela v ekstremnih pogojih. Ne določa in omejuje nas več naziv delovnega mesta. Vodimo od tam, kjer smo, ustvarjamo kariere iz strasti in vedno znova izkazujemo našo osebno in poslovno odličnost. Ob tej priložnosti še enkrat iskrene čestitke vsem prejemnicam zveznih priznanj. Vsak doprinos šteje in lahko pripelje vse do kristalnega.


Veliko vas je, ki ste prispevale po svojih močeh, da je bil dan zveze res izjemen. Sponzorska darila, ki ste jih ve omogočile, so razveselila prav vsako udeleženko. Ob izdatni pomoči vseh izvajalcev nam je kljub izrednim razmeram in novim ukrepom tik pred zdajci, uspel top dogodek. Gorenje gostinstvo, Hotel Paka, Restavracija Jezero, fotograf Marko Klinc, Flower image, Penine Frangež, Anja Strajnar in Leon Žunec, ki sta z glasbo in izjemnim Aninim vokalom dodala še edinstven glamur. Kličem vam vsem srčna hvala!


Hvaležna sem vam, drage kolegice, ki ste prišle. Hvaležna, da ste mi zaupale. Zaupale, da bom naredila vse, kar je v danih razmerah treba, da bomo varne, a imele svoj dan zase. Hvaležna sem, da ste verjele vame, četudi so bili pritiski okolice tako na vas kot name zelooo močni. A življenje je treba resnično živeti, izkusiti, doživeti in posrkati vsako sekundo. Nihče od nas ne ve, kdaj bo zadnja. Kar pa vemo, je to, da enkrat bo … korona, druga bolezen, nesreča, starost, karkoli … iz tega sveta se bomo enkrat poslovili. Dotlej pa živi življenje na polno in ne se skrivati pred njim, ker zamujen čas se ne vrne, nikoli več ...

Na steni v eni izmed kleti v nemškem mestu Kőln, so v času bombardiranja med drugo svetovno vojno našli tale zapis:

"Verjamem v sonce, tudi kadar ne sije. Verjamem v ljubezen tudi kadar je ne čutim.« Jaz neomajno verjamem v svetlobo in ljubezen in srečna sem, če lahko to isto iskro zanetim še pri vas. Mi smo ta hip prav tako bombardirani s strani medijev, vlade, sistema, avtoritet … a verjemite, da svetloba in ljubezen vedno obstajata. Zaupajte življenju, živite ga, kajti življenje je lepo! Ganjena sem, da v meni vidite čvrst in svetel svetilnik, in vas lahko v tem duhu vodim iz razburkanih morja v varno zavetje vas samih.

Draga Petra, Maja, Nataša, Vesna, saj veste, da ste TOP. Ve ste garancija za odličnost!! Vsaka prevzame svoj del in ga vrhunsko pripravi in izpelje. Vse delamo in usklajujemo na daljavo, brez da bi enkrat sedle skupaj. Šele na predvečer dogodka ugledamo celo sliko. Neskončno sem vam hvaležna, da me čutite in takoj veste, kaj želim. Hvaležna, da se lahko zanesem na vas! Hvaležna, da ste pozorne ne detajle, ki naredijo dogodek vrhunski.

Draga Mojca, protokol podelitve priznanj si izpeljala zeloo elegantno.

Hvaležna sem, da ste ob meni in z menoj. Hvaležna, da smo dokazale, da se da, vedno, ne glede na zunanje dejavnike, pritiske, ukrepe, omejitve … za nas jih ni »Just sky is the limit«

Izjemno veliko mi pomeni ročno narisana slika Pie Albolena (priložena) in zdaj sem jo dobila še v dar. Izraža čisto vse, kar želim ozavestiti pri vseh članicah našega združenja. Vse smo povezane, širimo svetlobo od znotraj navzven in tkemo tapiserijo našega združenja. Naj moja kapaciteta tkanja vezi skupaj z vami stke gladko, mehko in prefinjeno preprogo odličnosti.

Suzi Asfour, predsednica Zvezeコメント


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page